
Tonijnsalade met courgette en mosterdsaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
1 stuk rode ui
250 gram cherrytomaten
1 bosje basilicum
4 stuks eieren
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels skyr
2 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels kappertjes
150 gram verse spinazie
2 blikjes tonijn uit blik
Bereidingswijze
1. Snijd met een spiraalsnijder de courgettes in slierten. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicum fijn.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Schep de eieren uit de pan, laat schrikken onder koud water, pel en snijd in vieren. Kook de courgetteslierten 2 minuten en spoel af met koud water.
3. Meng de mosterd door de skyr.
4. Meng de olijfolie door de courgette en meng de rode ui, tomaten, basilicum, kappertjes en spinazie door elkaar tot een salade.
5. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de salade over de borden en verdeel de tonijn en partjes ei erover. Serveer met de mosterdsaus.
Tip: Serveer met reepjes geroosterd pitabrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1204 Kj
Calorieën
286 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
29 gram