Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijnsalade met courgette en mosterdsaus

Tonijnsalade met courgette en mosterdsaus

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk rode ui
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 4 stuks eieren
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels skyr
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 150 gram verse spinazie
  • 2 blikjes tonijn uit blik
Tonijnsalade met courgette en mosterdsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd met een spiraalsnijder de courgettes in slierten. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicum fijn.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Schep de eieren uit de pan, laat schrikken onder koud water, pel en snijd in vieren. Kook de courgetteslierten 2 minuten en spoel af met koud water.
  3. 3. Meng de mosterd door de skyr.
  4. 4. Meng de olijfolie door de courgette en meng de rode ui, tomaten, basilicum, kappertjes en spinazie door elkaar tot een salade.
  5. 5. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de salade over de borden en verdeel de tonijn en partjes ei erover. Serveer met de mosterdsaus.
  6. Tip: Serveer met reepjes geroosterd pitabrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 286
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 14 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 4