
Tonijnsalade met krieltjes en broccoli
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
320 gram tonijn uit blik
1 stuk citroen
600 gram krieltjes
1 stuk broccoli
1 stuk rode ui
200 gram cherrytomaten
100 gram groene olijven
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel Dijon mosterd
20 gram platte peterselie
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Halveer de cherrytomaten en olijven. Hak de peterselie fijn. Snijd kleine roosjes van de broccoli. Pers het sap van de citroen.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten. Voeg halverwege de broccoli toe en kook de laatste 4 minuten mee. Giet af en laat iets afkoelen.
3. Meng de mayonaise, de mosterd, het citroensap en de helft van de peterselie tot een saus.
4. Meng de krieltjes, de broccoli, de cherrytomaten, de rode ui, de olijven en de resterende peterselie. Schep de salade op de borden en verdeel de tonijn erover. Serveer met de citroen-mosterdmayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1803 Kj
Calorieën
430 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
26 gram