Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tonijnsalade met krieltjes en broccoli

Tonijnsalade met krieltjes en broccoli

Ingrediënten

  • 320 gram tonijn uit blik
  • 1 stuk citroen
  • 600 gram krieltjes
  • 1 stuk broccoli
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram cherrytomaten
  • 100 gram groene olijven
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 20 gram platte peterselie
Tonijnsalade met krieltjes en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Halveer de cherrytomaten en olijven. Hak de peterselie fijn. Snijd kleine roosjes van de broccoli. Pers het sap van de citroen.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten. Voeg halverwege de broccoli toe en kook de laatste 4 minuten mee. Giet af en laat iets afkoelen.
  3. 3. Meng de mayonaise, de mosterd, het citroensap en de helft van de peterselie tot een saus.
  4. 4. Meng de krieltjes, de broccoli, de cherrytomaten, de rode ui, de olijven en de resterende peterselie. Schep de salade op de borden en verdeel de tonijn erover. Serveer met de citroen-mosterdmayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 430
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 6