
Toren met gevulde mini-oliebolletjes
Borrel
30 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 pak oliebollenmix Gemak (Koopmans, 465 g)*
2 eieren
(zonnebloem)olie om te frituren
poedersuiker
taartdecoratie en/of sterretjes
Vullingen (op basis van 1 pak): 1 kleine geschilde en in kleine blokjes gesneden appel (bijv. elstar) en ½ tl kaneel, 50 g gebakken spekblokjes, 3 el g geraspte jong belegen kaas, rasp van 1 sinaasappel, 50 g gewelde cranberry’s (laat de rozijnen weg)
Bereidingswijze
Verwarm de olie tot 190 °C. Wel de rozijnen 5 min. in warm water. Giet ze af en dep droog.
Klop in de keukenmachine of met de mixer van de oliebollenmix, de eieren en 300 ml koud water een glad beslag.
Verdeel het beslag in 3 porties. Schep door elke portie beslag een vulling. Laat het beslag 2-3 min. staan.
Schep met 2 lepels kleine bolletjes beslag in de hete olie. Bak de oliebolletjes in 4-5 min. goudbruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stapel de oliebolletjes op een schaal in een mooie toren. Garneer met poedersuiker, taartdecoratie naar wens en evt. wat sterretjes.
Variatietip
Gebruik voor mooie gelijke oliebolletjes een kleine ijsbolletjestang.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
104 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
6 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
0.40 gram