
Tortellini caprese
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
440 gram tortellini gevuld met kaas (zakje)
2 eetlepels pijnboompitten
1 potje rode pesto
250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
75 gram rucola
2 eetlepels balsamicoazijn
2 bollen mozzarella
0.5 bosjes basilicum (blaadjes gescheurd)
Bereidingswijze
1. Kook de tortellini beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
2. Schep de tortellini terug in de pan en roer de pesto en tomaatjes erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper. Warm circa 2 minuten door.
3. Meng de rucola met de balsamico en verdeel over borden. Schep de tortellini ernaast. Scheur de mozzarella erover en bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
750 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
32 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie