

Tortellini carbonara
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Olijfolie mild
1 eetlepel Citroensap
1 eetlepel Honing
150 gram Rucola
200 gram Spekreepjes
500 gram Tortellini
4 stuks Eieren
100 gram Parmigiano
Bereidingswijze
1. Meng als eerste in een slakom de olijfolie, citroensap en honing. Meng hier de rucola doorheen en zet opzij.
2. Bak de spekreepjes in een hete koekenpan aan tot deze krokant zijn. Kook intussen de tortellini gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Klop in een kom de eieren op samen met de geraspte Parmezaanse kaas.
4. Voeg 4 eetlepels van het pastawater toe aan de pan met de spekjes samen met de tortellini. Haal de pan van het fornuis, voeg het eimengsel toe en schep door totdat er een dikke saus ontstaat.
5. Serveer de tortellini met de rucolasalade.
Meer recepten in de categorie