
Tortellini met andijvie en walnoten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
50 gram walnoten
4 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook (geperst)
1 snufje chilipepervlokken
400 gram andijvie (voorgesneden)
500 gram tortellini gevuld met kaas (koelvers)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
20 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en houd apart.
2. Verwarm de olie met de knoflook op een lage stand in een hapjespan tot de knoflook zachtjes bruist, maar niet verkleurt. Voeg de chilivlokken en andijvie toe en roerbak een paar minuten tot de groente slinkt.
3. Kook de tortellini. Schep ze uit de pan en meng ze met de andijvie. Besprenkel met nog wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel over borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas, walnoten en pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
810 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
84 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie