
Tortilla als warme maaltijd
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
500 g zoete aardappel
2 rode uien
2 zoete rode puntpaprika’s
1 teen knoflook
1 stukje Manchego kaas (160 gram)
1/2 schaal platte peterselie
8 eieren
Tabasco chipotle (enkele druppels)
quichevorm Ø 26 cm (ingevet)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Manchego kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
Klop de eieren los en roer de kaas erdoor. Voeg naar smaak zout, versgemalen zwarte peper en Tabasco toe. Verdeel de aardappel, ui en paprika over de quichevorm. Bestrooi tussendoor met de peterselie maar houd wat achter voor garnering. Schenk het ei-kaasmengsel erover en bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Garneer met de achtergehouden peterselie. Lekker met een groene salade, Stoer & Stevig Pompoenbrood en aioli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
26 gram