Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortilla als warme maaltijd

Tortilla als warme maaltijd

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 2 zoete rode puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje Manchego kaas (160 gram)
  • 1/2 schaal platte peterselie
  • 8 eieren
  • Tabasco chipotle (enkele druppels)
  • quichevorm Ø 26 cm (ingevet)
Tortilla als warme maaltijd product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Manchego kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
  2. Klop de eieren los en roer de kaas erdoor. Voeg naar smaak zout, versgemalen zwarte peper en Tabasco toe. Verdeel de aardappel, ui en paprika over de quichevorm. Bestrooi tussendoor met de peterselie maar houd wat achter voor garnering. Schenk het ei-kaasmengsel erover en bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Garneer met de achtergehouden peterselie. Lekker met een groene salade, Stoer & Stevig Pompoenbrood en aioli.

    Voedingswaarde

  • Kcal 455
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 31 g
  • Vet 24 g