
Toscaans gehaktbrood met zoete aardappel
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
800 gram gemengd gehakt
50 gram ansjovis
1 teentje knoflook
3 eetlepels Italiaanse kruiden
3 stuks sjalotten
4 stuks trostomaten
1 stuk ei
100 gram groene olijven
3 eetlepels paneermeel
600 gram zoete aardappelen
420 gram groene asperges
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en breng een pan met water aan de kook.
2. Kook de groene asperges in 5 minuten beetgaar.
3. Pel en snipper ondertussen de sjalotten en pers het teentje knoflook uit. Snijd de tomaten in dunne plakken en hak de groene olijven fijn. Snijd de zoete aardappel in partjes.
2. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de ui, de Italiaanse kruiden en de paneermeel. Plaats de helft van het gehaktmengsel in het cakeblik. Verdeel daarop de plakken tomaat, de olijven en de ansjovis. Volg met het overgebleven gehakt en druk stevig aan en dek af met aluminiumfolie.
3. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat. Plaats het gehaktbrood samen met de zoete aardappelen 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en plaats het gehaktbrood nog 20 minuten in de oven.
4. Snijd het gehaktbrood in gelijke plakken en serveer met de zoete aardappel.
Tip: je kunt de asperges ook vervangen door sperziebonen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2914 Kj
Calorieën
694 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
50 gram