Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaans gehaktbrood met zoete aardappel

Toscaans gehaktbrood met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 800 gram gemengd gehakt
  • 50 gram ansjovis
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 3 stuks sjalotten
  • 4 stuks trostomaten
  • 1 stuk ei
  • 100 gram groene olijven
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 420 gram groene asperges
Toscaans gehaktbrood met zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en breng een pan met water aan de kook.
  2. Kook de groene asperges in 5 minuten beetgaar.
  3. Pel en snipper ondertussen de sjalotten en pers het teentje knoflook uit. Snijd de tomaten in dunne plakken en hak de groene olijven fijn. Snijd de zoete aardappel in partjes.
  4. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de ui, de Italiaanse kruiden en de paneermeel. Plaats de helft van het gehaktmengsel in het cakeblik. Verdeel daarop de plakken tomaat, de olijven en de ansjovis. Volg met het overgebleven gehakt en druk stevig aan en dek af met aluminiumfolie.
  5. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat. Plaats het gehaktbrood samen met de zoete aardappelen 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en plaats het gehaktbrood nog 20 minuten in de oven.
  6. Snijd het gehaktbrood in gelijke plakken en serveer met de zoete aardappel.
  7. Tip: je kunt de asperges ook vervangen door sperziebonen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 694
  • Eiwit 50 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 9