
Toscaanse kip met bacon en gekookte aardappeltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
68.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
3 tenen Knoflook
3 stuks Zoete puntpaprika
2 theelepel Gedroogde oregano
6 stuks Kipdijfilet
110 gram Bacon
800 gram Gepelde tomaten
1 kilo Vastkokende aardappelen
1 bosje Peterselie
1 bosje Basilicum
2 eetlepel Zwarte olijven
2 eetlepel Kappertjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verwarm een grote ovenbestendige hapjes- of koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook gedurende vijf minuten.
2. Verwijder de zaadlijsten en kroontjes van de zoete puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees in reepjes en voeg samen met de oregano toe aan de ui. Bak nog 3-5 minuten, tot de paprika iets zachter is.
3. Rol de kippendijen in de bacon en breng op smaak met zwarte peper. Haal het paprikamengsel uit de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak hierin de kippendijen aan alle kanten goudbruin en doe het paprikamengsel terug in de pan. Voeg nu ook de gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Zorg dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn en zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.
4. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten of totdat de aardappels beetgaar zijn. Giet af en laat droogstomen.
5. Hak de peterselieblaadjes fijn en scheur de basilicumblaadjes in stukken. Haal de pan met de kip uit de oven en verdeel er de olijven en kappertjes over. Garneer met de peterselie en basilicum, en serveer met de gekookte aardappels.
Meer recepten in de categorie