

Toscaanse spaghetti met coquilles
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.13 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
6 stuks Coquilles
2 eetlepel Roomboter
1 stuk Sjalot
1 stuk Knoflook
1 eetlepel Tomatenpuree
1 Mespunt Oregano
1 Mespunt Paprikapoeder
200 ml Slagroom
100 ml Halfvolle melk
60 gram Parmigiano
300 gram Spinazie
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat al dente.
2. Dep de coquilles droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten kort aan zodat de binnenkant net niet helemaal gaart. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de pan en fruit tot de sjalot glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree, oregano en paprikapoeder toe en roer door. Voeg de room, melk en Parmezaan toe en roer door. Breng dit aan de kook zodat het indikt tot een dikke saus. Hak de spinazie grof en voeg aan de saus toe, bak mee tot dit geslonken is. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
4. Snijd intussen de coquilles door de helft. Voeg de spaghetti toe aan de saus, meng door en voeg als laatste de coquilles toe. Meng kort door.
5. Dien de pasta op, eventueel gegarneerd met wat verse peterselie.
Meer recepten in de categorie