
Toscaanse tomatensoep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
750 gram tomaten
3 eetlepel olijfolie
2 uien genipperd
2 teentje knoflook gehakt
2 stengeltje bleekselderij in boogjes
1 rode paprika zonder zaadjes in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 eetlepel paprikapoeder
1 liter groente of kruidenbouillon
1 blikje spaanse witte bonen (400 gram)
3 eetlepel gehakte (platte) peterselie
Bereidingswijze
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Roer de bonen erdoor en verwarm circa 5 minuten zonder te koken. Serveer de soep en bestrooi met de peterselie. Lekker met focacciabrood, olijfolie en zeezout.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie