In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram tomaten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 uien genipperd
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 2 stengeltje bleekselderij in boogjes
  • 1 rode paprika zonder zaadjes in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter groente of kruidenbouillon
  • 1 blikje spaanse witte bonen (400 gram)
  • 3 eetlepel gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Roer de bonen erdoor en verwarm circa 5 minuten zonder te koken. Serveer de soep en bestrooi met de peterselie. Lekker met focacciabrood, olijfolie en zeezout.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
20 g
vet
14 g
Kcal
255