1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram tomaten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 uien genipperd
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 2 stengeltje bleekselderij in boogjes
  • 1 rode paprika zonder zaadjes in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter groente of kruidenbouillon
  • 1 blikje spaanse witte bonen (400 gram)
  • 3 eetlepel gehakte (platte) peterselie
Bereiden
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Roer de bonen erdoor en verwarm circa 5 minuten zonder te koken. Serveer de soep en bestrooi met de peterselie. Lekker met focacciabrood, olijfolie en zeezout.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 255
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie