Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 uien genipperd
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 2 stengeltje bleekselderij in boogjes
  • 1 rode paprika zonder zaadjes in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter groente of kruidenbouillon
  • 1 blikje spaanse witte bonen (400 gram)
  • 3 eetlepel gehakte (platte) peterselie
Toscaanse tomatensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Roer de bonen erdoor en verwarm circa 5 minuten zonder te koken. Serveer de soep en bestrooi met de peterselie. Lekker met focacciabrood, olijfolie en zeezout.

    Voedingswaarde

  • Kcal 255
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 14 g