

Tostada’s met pittig gehakt
4 pers.
ca. 30 min
14.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
300 gram Gehakt
2 theelepel Paprikapoeder
2 theelepel Komijn
1 theelepel Chilipoeder
1 theelepel Koriander
2 eetlepel Tomatenpuree
160 gram Kidneybonen
150 gram Mais
8 stuks Tortilla mini
80 gram Geraspte kaas
8 eetlepel Griekse
1 stuk Avocado
1 takjes Koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en korianderpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Rul het gehakt tot dit gaar is.
3. Voeg de tomatenpuree, de kidneybonen en de maïs toe en meng door. Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur.
4. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de tortilla’s het gehaktmengsel en de geraspte kaas. Bak 5 à 8 minuten tot de tortilla’s krokant zijn.
5. Garneer met Griekse yoghurt, plakjes avocado en verse koriander.
Meer recepten in de categorie