

Tosti dippers met romige tomatensoep
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
8 sneetjes wit casinobrood 4 el mayonaise
4 eetlepels groene pesto
8 plakken jong belegen Goudse kaas
8 plakken beenham
500 milliliter romige tomatensoep (blik)
Verse bieslook, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Besmeer 4 sneetjes brood met groene pesto. Beleg deze sneetjes achtereenvolgens met een plak kaas, twee plakken beenham en nog een plak kaas.
2. Leg de overige 4 sneetjes brood erbovenop. Besmeer beide buitenkanten van de boterhammen met een dun laagje mayonaise. Dit zorgt voor een extra krokante, bruine korst.
3. Bak de tosti's in een voorverwarmd tosti-ijzer of in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin aan beide kanten, tot de kaas volledig gesmolten is. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
4. Verwarm ondertussen de tomatensoep in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe door.
5. Snijd de tosti’s diagonaal in drie of vier gelijke repen. Verdeel de warme soep over vier kleine glaasjes of kommetjes en garneer met de fijngehakte bieslook.
6. Serveer de tosti dippers direct met de soep om in te dippen.
Tip
Maak eens een bordje extra en verras iemand anders, een buur, vriend of familielid. Kleine moeite, groot gebaar, en ook nog eens lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
598 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
55 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
1.70 gram