
Traybake-eitjes met gemarineerde tomaatjes
Brunch
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
Bakplaat met bakpapier
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
3 takjes basilicum
500 g snoeptomatenmix
4 eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de olijfolie in een schaal, rasp of pers de knoflook erboven en hak twee takjes basilicum fijn. Voeg de basilicum toe.
Schep de tomaatjes door de basilicum-knoflookolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 8 minuten in de oven.
Maak tussen de tomaatjes vier openingen en breek in elke opening een ei. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de eieren met de tomaatjes nog 6-8 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn naar wens. Bestrooi met de blaadjes van het laatste takje basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
0.10 gram