Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Traybake met aardappeltjes, spitskool en kip

Traybake met aardappeltjes, spitskool en kip

Ingrediënten

  • 1 kilo Aardappelen
  • 100 ml Olijfolie traditioneel
  • 5 takjes Tijm, alleen de blaadjes
  • 2 theelepel Oregano
  • 2 theelepel Citroenrasp
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 stuk Spitskool
  • 4 stuks Kipdijfilet
  • 25 gram Amandelschaafsel
  • 100 gram Witte kaas
Traybake met aardappeltjes, spitskool en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 5 x 5 cm. Meng de aardappels met 3 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven.
  2. 2. Meng de resterende olijfolie met de tijm, oregano, citroenrasp, knoflookpoeder en ½ theelepel zout. Snijd de spitskool in 6 tot 8 gelijke parten. Verdeel het kruidenoliemengsel over de spitskool en de kipdijfilets.
  3. 3. Haal de bakplaat uit de oven en leg de spitskoolparten en kipdijfilets op en tussen de aardappeltjes. Zet de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 200 graden en rooster nog 20-25 minuten tot de aardappels, kip en spitskool gaar zijn.
  4. 4. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Haal de tray bake uit de oven. Verbrokkel de feta en verdeel samen met het amandelschaafsel over de ingrediënten. Serveer in de bakplaat op tafel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 273
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 2 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 1