

Traybake met aardappeltjes, spitskool en kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
11.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
100 ml Olijfolie traditioneel
5 takjes Tijm
2 theelepel Oregano
2 theelepel Citroenrasp
1 theelepel Knoflookpoeder
1 stuk Spitskool
4 stuks Kipdijfilet
25 gram Amandelschaafsel
100 gram Witte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 5 x 5 cm. Meng de aardappels met 3 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven.
2. Meng de resterende olijfolie met de tijm, oregano, citroenrasp, knoflookpoeder en ½ theelepel zout. Snijd de spitskool in 6 tot 8 gelijke parten. Verdeel het kruidenoliemengsel over de spitskool en de kipdijfilets.
3. Haal de bakplaat uit de oven en leg de spitskoolparten en kipdijfilets op en tussen de aardappeltjes. Zet de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 200 graden en rooster nog 20-25 minuten tot de aardappels, kip en spitskool gaar zijn.
4. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Haal de tray bake uit de oven. Verbrokkel de feta en verdeel samen met het amandelschaafsel over de ingrediënten. Serveer in de bakplaat op tafel.
Meer recepten in de categorie