
Traybake met geroosterde herfstgroenten
Brunch
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kleine pompoen (ca. 700 gram)
500 gram pastinaak
2 rode ui
4 tenen knoflook
½ bakje verse tijm
4 el olijfolie
1 pot zwarte olijven zonder pit (230 gram)
1 pot witte bonen (360 gram)
½ bakje platte peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de ongeschilde pompoen in dunne parten van ca. 1,5 cm en verwijder de draderige zaadlijsten. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in 4 parten. Snijd de uien in 8 parten.
2. Verdeel de groente met de ongepelde tenen knoflook en takjes tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep om en rooster de groente in ca. 30 min. gaar. Leg de laatste 10 min. de uitgelekte olijven en afgespoelde witte bonen ertussen.
3. Hak de peterselie fijn en strooi over de groente.
Variatietip
Liever met vlees? Serveer de traybake met kort, in boter gebakken, hertenbiefstuk.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
646 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
39 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
1.60 gram
Meer recepten in de categorie