

Traybake met kip en aardappelen
4 pers.
ca. 40 min
11.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipdrumsticks
4 eetlepel Olijfolie
3 tenen Knoflook
1 eetlepel Paprikapoeder
1 eetlepel Oregano
2 theelepel Komijn
500 gram Aardappelen
2 stuks Courgette
2 stuks Paprika
1 stuk Uien
100 gram Feta
4 eetlepel Griekse yoghurt
1 Sprietjes Dille
Bereidingswijze
1. Meng de kip met 2 el olijfolie, paprikapoeder, oregano, komijn, 2 fijngehakte knoflookteentjes en peper en zout naar smaak. Laat marineren terwijl je aan de rest begint.
2. Snij de aardappel in partjes en kook 8 minuten in gezouten water zodat ze straks sneller gaar zijn. Giet af en laat droogstomen.
3. Snij intussen de courgette in plakjes, de paprika in reepjes en de ui in halve ringen en verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Verdeel de aardappels, courgette, paprika en ui op een bakplaat en meng met de resterende 2el olijfolie. Leg de kip er ook bij en verdeel de feta over de groenten. Bak 30 tot 35 minuten af in de oven.
5. Meng de Griekse yoghurt met de overgebleven fijngehakte teen knoflook. Garneer de traybake met verse dille en serveer met de saus.
Meer recepten in de categorie