

Traybake met zoete aardappel, geroosterde groenten en chimichurri
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Overig
10.65 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Zoete aardappel
1 stuk Broccoli
1 stuk Courgette
2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
250 gram Cherrytomaten
1 bosje Peterselie
1 bosje Koriander
2 theelepel Oreganoblaadjes
2 tenen Knoflook
2 theelepel Rodewijnazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 cm. Snijd de broccoli in roosjes, de courgette in halve maantjes en de paprika in reepjes. Meng met elkaar samen met de cherrytomaten, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.
2. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal. Rooster 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 200 graden en rooster nog eens 15 minuten.
3. Hak ondertussen de kruiden en knoflook fijn. Meng met de azijn, oregano en nog 3 eetlepels olijfolie. Dit is de chimichurri.
4. Verdeel de traybake over vier borden. Garneer met de chimichurri.
Meer recepten in de categorie