Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Traybake met zoete aardappel, geroosterde groenten en chimichurri

Traybake met zoete aardappel, geroosterde groenten en chimichurri

Ingrediënten

  • 750 gram Zoete aardappel
  • 1 stuk Broccoli
  • 1 stuk Courgette
  • 2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 bosje Koriander
  • 2 theelepel Oreganoblaadjes
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 theelepel Rodewijnazijn
Traybake met zoete aardappel, geroosterde groenten en chimichurri  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 cm. Snijd de broccoli in roosjes, de courgette in halve maantjes en de paprika in reepjes. Meng met elkaar samen met de cherrytomaten, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  2. 2. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal. Rooster 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 200 graden en rooster nog eens 15 minuten.
  3. 3. Hak ondertussen de kruiden en knoflook fijn. Meng met de azijn, oregano en nog 3 eetlepels olijfolie. Dit is de chimichurri.
  4. 4. Verdeel de traybake over vier borden. Garneer met de chimichurri.

    Voedingswaarde

  • Kcal 35
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 2 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 4