
Traybake met zoete aardappel, varkenshaas en snelle bosuisalsa
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
43.63 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Zoete aardappels
2 stuks Rode uien
6 tenen Bio+ knoflook
4 eetlepel Olijfolie extra vergine
3 stuks Bosui
1 bosje Krulpeterselie
1 stuk Bio+ citroen
400 gram PLUS Moment zoete trostomaatjes
2 eetlepel Roomboter ongezouten
500 gram Varkenshaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Pel de uien en snijd in parten. Plet vijf knoflooktenen met de zijkant van een mes. Meng de zoete aardappels met de rode ui, knoflook, de helft van de olijfolie en peper en zout. Verdeel over een grote bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
2. Verwarm ondertussen een koekenpan met de resterende olijfolie. Snijd de bosuien in ringen en bak glazig en zacht in ongeveer vijf minuten. Hak de krulpeterselie fijn. Meng de helft met de gebakken bosui, citroenrasp en -sap naar smaak. Rasp de knoflook op een fijne rasp en meng door de bosuisalsa. Zet apart.
3. Leg na 20 minuten de trostomaatjes op de zoete aardappels. Rooster nu nog 10 minuten. Verwarm ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de varkenshazen rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4. Leg de varkenshazen op de zoete aardappels en tomaatjes. Garneer de traybake met de fijngehakte peterselie en serveer met de bosuisalsa.
Meer recepten in de categorie