
Traybake van Hollandse groente en kipfilet met appelcompote
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
800 gram wokgroente Hollands
2 stuks kipfilet
600 gram halve krieltjes rozemarijn
1 stuks Goudreinet appel
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
1 peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de kipfilet in reepjes en leg op de bakplaat. Voeg de krieltjes en de wokgroente toe aan de kipfilet, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Hussel door elkaar.
3. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 20-25 minuten roosteren. Schep tussendoor tweemaal om.
4. Schil ondertussen de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes.
5. Doe de appels met een klein scheutje water en de rest van het citroensap en de -rasp in een steelpan en laat op een laag pitje stoven tot de appels uit elkaar beginnen te vallen.
6. Verfris de traybake met citroensap en -rasp en serveer met de appelcompote. Eet smakelijk!
Meer recepten in de categorie