Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Trifle met mango en passievrucht

Trifle met mango en passievrucht

15 pers.
ca. 150 min

Ingrediënten

1 vanillestokje
800 ml volle melk
150 gram + 4 eetlepels kristalsuiker
6 eidooiers
3 eetlepels maizena
2 eetlepels water
8 passievruchten
12 mandarijnen
1 eetlepel roomboter
8 vanillemuffins
6 eetlepels sinaasappelsap
600 ml slagroom
1 zakje Klop-Fix
2 mango's
Muntblaadjes (à 15 g)

Bereidingswijze

1 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de de melk met het merg, het vanillestokje en 75 gram kristalsuiker aan de kook. Doe de eidooiers met nog 75 gram kristalsuiker in een kom en mix ze kort los met de mixer. Roer de maizena los met 2 eetlepels water. Schenk de hete melk bij de eidooiers, maak de pan snel schoon en schenk de room weer in de pan, voeg de maizena toe en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Kook tot een dikke vla. Halveer de passievruchten, schep het pulp door een zeef en voeg het sap toe. Roer er 2 eetlepels pitjes door, dat staat extra mooi. Laat de room helemaal afkoelen, afgedekt met plasticfolie direct op de vla om velvorming te voorkomen. Roer vlak voor gebruik los.
2 Pel de mandarijnen, verwijder de vliesjes en snijd ze door de helft en daarna in plakjes van ongeveer een halve cm breed. Verhit de 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de plakjes mandarijn met 2 eetlepels kristalsuiker ca. 5 min tot de suiker licht karamelliseert. Ze moeten niet bruin worden. Laat ze afkoelen.
3 Snijd de vanillemuffins in blokjes van 2 cm en verdeel de helft over de bodem van de schaal. Besprenkel met het sinaasappelsap. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels kristalsuiker met de mixer, voeg eventueel 1 zakje Klop-Fix toe zodat de slagroom mooi stijf blijft. Schil de mango's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
4. Begin nu met het bouwen van de laagjes: na de muffin bodem verdeel je enkele plakjes mandarijnen tegen de rand. Vul op met een laag slagroom en een laag passievruchtroom. Maak het af met wat losse passievrucht pulp. Herhaal de laagjes opnieuw: eerst een laag muffin, vervolgens de mandarijnen dan een laag slagroom en een laag passievruchtroom en sluit af met wat passievruchtpulp. Herhaal deze laagjes totdat je trifle-schaal volledig gevuld is. Garneer de toplaag met slagroom, de overgebleven mandarijnen, plakjes mango en muntblaadjes. Serveer direct of laat de smaken 2-4 uur intrekken.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
172 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie
Kerst
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Contact PLUS Consumentenservice

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 16:00
0800-2224443

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

Download de gratis app

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen