
Trifle met mango en passievrucht
15 pers.
ca. 150 min
Ingrediënten
1 vanillestokje
800 ml volle melk
150 gram + 4 eetlepels kristalsuiker
6 eidooiers
3 eetlepels maizena
2 eetlepels water
8 passievruchten
12 mandarijnen
1 eetlepel roomboter
8 vanillemuffins
6 eetlepels sinaasappelsap
600 ml slagroom
1 zakje Klop-Fix
2 mango's
Muntblaadjes (à 15 g)
Bereidingswijze
1 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de de melk met het merg, het vanillestokje en 75 gram kristalsuiker aan de kook. Doe de eidooiers met nog 75 gram kristalsuiker in een kom en mix ze kort los met de mixer. Roer de maizena los met 2 eetlepels water. Schenk de hete melk bij de eidooiers, maak de pan snel schoon en schenk de room weer in de pan, voeg de maizena toe en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Kook tot een dikke vla. Halveer de passievruchten, schep het pulp door een zeef en voeg het sap toe. Roer er 2 eetlepels pitjes door, dat staat extra mooi. Laat de room helemaal afkoelen, afgedekt met plasticfolie direct op de vla om velvorming te voorkomen. Roer vlak voor gebruik los.
2 Pel de mandarijnen, verwijder de vliesjes en snijd ze door de helft en daarna in plakjes van ongeveer een halve cm breed. Verhit de 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en bak de plakjes mandarijn met 2 eetlepels kristalsuiker ca. 5 min tot de suiker licht karamelliseert. Ze moeten niet bruin worden. Laat ze afkoelen.
3 Snijd de vanillemuffins in blokjes van 2 cm en verdeel de helft over de bodem van de schaal. Besprenkel met het sinaasappelsap. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels kristalsuiker met de mixer, voeg eventueel 1 zakje Klop-Fix toe zodat de slagroom mooi stijf blijft. Schil de mango's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
4. Begin nu met het bouwen van de laagjes: na de muffin bodem verdeel je enkele plakjes mandarijnen tegen de rand. Vul op met een laag slagroom en een laag passievruchtroom. Maak het af met wat losse passievrucht pulp. Herhaal de laagjes opnieuw: eerst een laag muffin, vervolgens de mandarijnen dan een laag slagroom en een laag passievruchtroom en sluit af met wat passievruchtpulp. Herhaal deze laagjes totdat je trifle-schaal volledig gevuld is. Garneer de toplaag met slagroom, de overgebleven mandarijnen, plakjes mango en muntblaadjes. Serveer direct of laat de smaken 2-4 uur intrekken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
172 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie