Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tropische affogato met kokos

Tropische affogato met kokos

Ingrediënten

  • 300 ml Kokosmelk
  • 300 ml Gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel Bloemenhoning
  • 35 gram Kokosrasp
  • 4 stuks Espresso
  • 4 stuks Vanille wafels
Tropische affogato met kokos product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Let op: het ijs moet een nacht in de vriezer. Begin dus een dag van tevoren. Heb je geen tijd? Gebruik dan kant-en-klaar kokosijs.
  2. 2. Klop de kokosmelk met een garde tot een glad geheel. Klop of spatel de gecondenseerde melk en honing erdoor. Giet het mengsel in een afsluitbaar plastic bakje. Sluit af en leg in de vriezer. Laat een nacht bevriezen.
  3. 3. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de kokosrasp tot het begint te kleuren. Zet apart tot gebruik.
  4. 4. Haal het ijs 5 minuten van tevoren uit de vriezer. Schep met een ijsschep bollen en verdeel over 4 glazen of schaaltjes. Giet de warme koffie over het ijs. Garneer met de kokosrasp en serveer met de vanillewafels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 253
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 21 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 0