

Tropische affogato met kokos
dessert
4 pers.
ca. 15 min
Zoet
5.55 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 ml Kokosmelk
300 ml Gecondenseerde melk
1 eetlepel Bloemenhoning
35 gram Kokosrasp
4 stuks Espresso
4 stuks Vanille wafels
Bereidingswijze
1. Let op: het ijs moet een nacht in de vriezer. Begin dus een dag van tevoren. Heb je geen tijd? Gebruik dan kant-en-klaar kokosijs.
2. Klop de kokosmelk met een garde tot een glad geheel. Klop of spatel de gecondenseerde melk en honing erdoor. Giet het mengsel in een afsluitbaar plastic bakje. Sluit af en leg in de vriezer. Laat een nacht bevriezen.
3. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de kokosrasp tot het begint te kleuren. Zet apart tot gebruik.
4. Haal het ijs 5 minuten van tevoren uit de vriezer. Schep met een ijsschep bollen en verdeel over 4 glazen of schaaltjes. Giet de warme koffie over het ijs. Garneer met de kokosrasp en serveer met de vanillewafels.
Meer recepten in de categorie