Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tropische fruitsalade met pitahaya

Tropische fruitsalade met pitahaya

Ingrediënten

  • 2 grote pitahaya’s (dragon fruit)
  • ½ papaja
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 el honing
  • ½ stervrucht (carambola)
  • Meloenbolletjestang
Tropische fruitsalade met pitahaya product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de pitahaya’s in de lengte. Schep er met de meloenbolletjestang zo veel mogelijk mooie bolletjes en vruchtvlees uit tot je mooie ‘kommetjes’ hebt.
  2. Schep met een lepel de pitjes uit de papaja, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Schil de sinaasappel en neem de witte schil ook mee. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  4. Voeg het sap met de honing toe aan het sinaasappelsap. Snijd de stervrucht in plakjes.
  5. Meng de gesneden vruchten, behalve de stervrucht, met het sap en limoenrasp.
  6. Verdeel de salade over de pitahaya-kommetjes en garneer met de stervrucht.

Variatie

Je kunt de salade gemakkelijk 1 uur van tevoren voorbereiden. Door de salade te laten marineren, wordt ie nog lekkerder.

    Voedingswaarde

  • Kcal 122
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 1 g