
Tropische fruitsalade met pitahaya
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
2 grote pitahaya’s (dragon fruit)
½ papaja
1 sinaasappel
1 limoen
1 el honing
½ stervrucht (carambola)
Meloenbolletjestang
Bereidingswijze
Halveer de pitahaya’s in de lengte. Schep er met de meloenbolletjestang zo veel mogelijk mooie bolletjes en vruchtvlees uit tot je mooie ‘kommetjes’ hebt.
Schep met een lepel de pitjes uit de papaja, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Schil de sinaasappel en neem de witte schil ook mee. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Voeg het sap met de honing toe aan het sinaasappelsap. Snijd de stervrucht in plakjes.
Meng de gesneden vruchten, behalve de stervrucht, met het sap en limoenrasp.
Verdeel de salade over de pitahaya-kommetjes en garneer met de stervrucht.
Variatietip!
Je kunt de salade gemakkelijk 1 uur van tevoren voorbereiden. Door de salade te laten marineren, wordt ie nog lekkerder.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
122 kcal
Vetten
1 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
1 gram