
Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
Deeg: 500 g bloem
1 tl zout
1 tl suiker
250 ml water
1 tl bakpoeder Vulling: 5 takjes salie
5 takjes rozemarijn
½ tl gemberpoeder
½ tl chiliflakes
½ tl suiker
1 tl zout
200 g tuinbonen uit blik
Barbecue
Extra: deegroller
Bereidingswijze
Begin met het maken van het deeg. Kneed alle ingrediënten (bloem, 1 tl zout, 1 tl suiker, water en bakpoeder) voor het deeg tot het egaal en elastisch is. Laat daarna circa 15 minuten rusten.
Maak vervolgens de vulling voor het deeg. Pluk de salie, ris de rozemarijn en hak fijn. Prak de tuinbonen en meng met de kruiden en suiker tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel het brooddeeg in vieren en rol de delen uit tot dunne plakken.
Verdeel de vulling over twee helften en dek af met de andere twee helften. Druk de randen goed aan.
Besmeer de broden met een beetje olie voordat je het op de barbecue legt. Bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Variatietip!
Lekker met pittige knoflooksaus om in te dippen.
Meer recepten in de categorie