Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn

Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn

Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Deeg: 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 250 ml water
  • 1 tl bakpoeder Vulling: 5 takjes salie
  • 5 takjes rozemarijn
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl chiliflakes
  • ½ tl suiker
  • 1 tl zout
  • 200 g tuinbonen uit blik
  • Barbecue
  • Extra: deegroller
Bereidingsvideo
Bereiden
Begin met het maken van het deeg. Kneed alle ingrediënten (bloem, 1 tl zout, 1 tl suiker, water en bakpoeder) voor het deeg tot het egaal en elastisch is. Laat daarna circa 15 minuten rusten.
Maak vervolgens de vulling voor het deeg. Pluk de salie, ris de rozemarijn en hak fijn. Prak de tuinbonen en meng met de kruiden en suiker tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel het brooddeeg in vieren en rol de delen uit tot dunne plakken.
Verdeel de vulling over twee helften en dek af met de andere twee helften. Druk de randen goed aan.
Besmeer de broden met een beetje olie voordat je het op de barbecue legt. Bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Variatie
Lekker met pittige knoflooksaus om in te dippen.