Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn

Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn

Ingrediënten

  • Deeg: 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 250 ml water
  • 1 tl bakpoeder Vulling: 5 takjes salie
  • 5 takjes rozemarijn
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl chiliflakes
  • ½ tl suiker
  • 1 tl zout
  • 200 g tuinbonen uit blik
  • Barbecue
  • Extra: deegroller
Tuinbonenbrood met salie en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het deeg. Kneed alle ingrediënten (bloem, 1 tl zout, 1 tl suiker, water en bakpoeder) voor het deeg tot het egaal en elastisch is. Laat daarna circa 15 minuten rusten.
  2. Maak vervolgens de vulling voor het deeg. Pluk de salie, ris de rozemarijn en hak fijn. Prak de tuinbonen en meng met de kruiden en suiker tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Verdeel het brooddeeg in vieren en rol de delen uit tot dunne plakken.
  4. Verdeel de vulling over twee helften en dek af met de andere twee helften. Druk de randen goed aan.
  5. Besmeer de broden met een beetje olie voordat je het op de barbecue legt. Bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.

Variatie

Lekker met pittige knoflooksaus om in te dippen.