Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tuinerwtensoep met krokant kaas koekje

Tuinerwtensoep met krokant kaas koekje

Ingrediënten

  • 400 gram tuinerwten (diepvries)
  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram kaas
  • 125 ml witte wijn
  • 2 stuks groentebouillon
  • 3 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
Tuinerwtensoep met krokant kaas koekje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Breng een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes aan de kook. Pel en pers de teentjes knoflook uit.
  3. 3. Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes en voeg deze samen met de knoflook toe aan de pan met kokend water.
  4. 4. Voeg in de laatste 5 minuten de tuinerwten toe samen met de witte wijn en de munt. Pureer alles met een staafmixer. Zet het vuur laag.
  5. 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schaaf of rasp de Klaverland kaas in hoopjes op de bakplaat.
  6. 6. Zet in de oven voor 12 minuten of totdat de kaas gesmolten is en lichtbruin verkleurt.
  7. 7. Serveer de tuinerwtensoep met het kaaskoekje bovenop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 193
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 20 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 7