
Tuinerwtensoep met krokant kaas koekje
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram tuinerwten (diepvries)
200 gram aardappelen
100 gram kaas
125 ml witte wijn
2 stuks groentebouillon
3 takjes munt
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Breng een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes aan de kook. Pel en pers de teentjes knoflook uit.
3. Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes en voeg deze samen met de knoflook toe aan de pan met kokend water.
4. Voeg in de laatste 5 minuten de tuinerwten toe samen met de witte wijn en de munt. Pureer alles met een staafmixer. Zet het vuur laag.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schaaf of rasp de Klaverland kaas in hoopjes op de bakplaat.
6. Zet in de oven voor 12 minuten of totdat de kaas gesmolten is en lichtbruin verkleurt.
7. Serveer de tuinerwtensoep met het kaaskoekje bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
815 Kj
Calorieën
193 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
20 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie