
Tuinerwtjes soep met kokos en rode peper
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
800 gram tuinerwten (diepvries)
1 bosje munt
1 bosje koriander
60 gram cassave
400 ml kokosmelk
2 teentjes knoflook
400 gram preien
800 ml groentebouillon
2 stuks rode pepers
1 stuk limoen
3 cm gember
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Pel en pers de knoflook. Snijd de rode peper in schuine ringen. Trek de blaadjes van de takjes en hak de munt en de koriander grof. Rasp de gember en rasp en pers de limoen.
2. Verhit een scheutje zonnebloemolie en fruit de helft van de rode peper, de gember en de knoflook. Voeg de prei en 600 gram erwtjes toe en schenk de bouillon erbij. Kook de soep 10 minuten op laag vuur. Voeg de helft van de koriander en de munt toe.
3. Pureer de soep tot deze glad is, schenk de kokosmelk en de overige erwtjes erbij. Breng op smaak met de rasp en het sap van de limoen.
4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige peper en de resterende verse kruiden. Serveer met de cassave.
Tip: Kook twee stengels citroengras mee voor de echte Aziatische touch.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2164 Kj
Calorieën
515 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie