Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tuinerwtjes soep met kokos en rode peper

Tuinerwtjes soep met kokos en rode peper

Ingrediënten

  • 800 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • 60 gram cassave
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram preien
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 stuks rode pepers
  • 1 stuk limoen
  • 3 cm gember
Tuinerwtjes soep met kokos en rode peper product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Pel en pers de knoflook. Snijd de rode peper in schuine ringen. Trek de blaadjes van de takjes en hak de munt en de koriander grof. Rasp de gember en rasp en pers de limoen.
  3. 2. Verhit een scheutje zonnebloemolie en fruit de helft van de rode peper, de gember en de knoflook. Voeg de prei en 600 gram erwtjes toe en schenk de bouillon erbij. Kook de soep 10 minuten op laag vuur. Voeg de helft van de koriander en de munt toe.
  4. 3. Pureer de soep tot deze glad is, schenk de kokosmelk en de overige erwtjes erbij. Breng op smaak met de rasp en het sap van de limoen.
  5. 4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige peper en de resterende verse kruiden. Serveer met de cassave.
  6. Tip: Kook twee stengels citroengras mee voor de echte Aziatische touch.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 20
  • Vezels 14