
Tuna cheese melt
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 stengel bleekselderij (in boogjes)
2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
0.5 bosjes peterselie (fijngehakt)
2 blikjes tonijn op water (uitgelekt)
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
0.5 kroppen kropsla (gedroogd, gewassen)
1 stokbrood
100 gram roomkaas
50 gram oude kaas (geraspt)
0 snufje Provençaalse kruiden
0 snufje paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Meng de bleekselderij met de bosui, peterselie en tonijn. Roer de mayonaise los met het citroensap en de olijfolie en maal er wat peper over. Schep deze saus door de tonijnsalade.
2. Verwarm de roomkaas met de geraspte kaas, kruiden en paprikapoeder in een (steel)pan tot een gladde kaassaus. Breng op smaak met peper en neem van de warmtebron.
3. Snijd het brood in de lengte door en beleg de onderkant met de kropsla. Verdeel de tonijnsalade erover en bedruppel met de kaassaus.
4. Leg het broodkapje erop, snijd in vieren en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
36 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
30 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie