
Tuna Empanadas
Hapje
4 pers.
ca. 80 min
Ingrediënten
145 gr Princes tonijnstukken op olijfolie
50 gr chorizo (plakjes)
1 rode ui
150 gr blikje mais (uitgelekt)
1 kleine rode paprika
1 jalapeñopeper
20 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
1 ei
1 mango
1 tomaat
15 gr verse koriander
1 kilo Limoen schoongeboend
2 el tomatenketchup
Peper
Zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de chorizo fijn. Snipper de ui. Verhit een koekenpan en bak de chorizo in ca. 3 min. uit. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. mee. Neem de pan van het vuur. Doe de tonijn en mais erbij. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm en voeg ze toe. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño en snijd het vruchtvlees fijn en roer erdoor. Breng indien nodig, op smaak met peper en zout.
2. Laat het bladerdeeg iets ontdooien en snijd er met behulp van een kommetje of uitsteker zo groot mogelijke cirkels uit. Schep aan een kant van elke cirkel een eetlepel tonijnvulling, bestrijk de rand met een beetje water en vouw goed dicht. Druk de rand aan met een vork en leg de empanada op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog 9 empanadas. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Vul ondertussen de rest van de empanadas en bak ze als de eerste badge uit de oven is of zet ze erbij.
3. Maak ondertussen de salsa. Schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes van 5 mm. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees ook in blokjes van 5 mm. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mango met de tomaat, koriander, limoenrasp en tomatenketchup en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
4. Serveer de empanadas met de salsa.
Tip!
Je kunt de empanadas ook met een kant-en-klare tomatensalsa serveren.