
Tuna melt met frisse kruidensalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
30.17 voor 4 pers.
Ingrediënten
290 gram Tonijnstukken op water
1 stuk Paprika
1 stuk Jalapeño peper
3 stuks Bosui
2 eetlepel Kappertjes
8 sneetjes Wit brood
75 gram Roomboter
8 Plakken Maaslander jong belegen
1 stuk Komkommer
2 stuks Augurken
2 eetlepel Bieslook
1 bosje Platte peterselie
75 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika en de jalapeño. Snijd de paprika in blokjes van 1 x 1 centimeter en hak de jalapeño fijn. Snijd de uiteindes van de bosui en snijd in ringetjes. Hak de kappertjes grof. Meng de tonijn met de paprika, jalapeño, bosui en kappertjes.
2. Besmeer de boterhammen met boter. Verwarm twee middelgrote koekenpannen op middelhoog vuur. Leg vier boterhammen met de boterkant naar beneden in de pannen en verdeel er de helft van de kaas over. Bak de boterhammen tot de kaas gesmolten is en de onderkant goudbruin.
3. Haal de boterhammen uit de pan en leg de resterende boterhammen met de boterkant naar beneden in de pan. Verdeel de rest van de kaas over het brood in de pan, top met het tonijnmengsel en sluit af met de resterende boterhammen met de kaaskant naar beneden. Draai het vuur laag en bak de tuna melt tot de kaas aan beide kanten gesmolten is, ongeveer 10 minuten.
4. Maak ondertussen de salade. Snijd de uiteindes van de komkommer en halveer in de lengte. Snijd in schuine, halve maantjes. Snijd de augurken in piepkleine blokjes en hak de kruiden fijn. Meng de veldsla met de komkommer, augurk, kruiden, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, zout en peper naar smaak.
5. Haal de tuna melt uit de pan en snijd doormidden. Serveer op een bord of plank samen met de salade.
Meer recepten in de categorie