
Tuna melt tosti met een eitje
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bakje rode zoete trostomaatjes (Smaakselectie van PLUS a 250 g)
8 sneetjes vloerbrood spelt (Korenlanders van PLUS)
4 eetlepels PLUS roomboter
2 blikjes uitgelekte tonijn op olie (a 160 g)
4 plakken extra belegen kaas (Klaverland Boerenbuiten van PLUS)
1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
4 eieren (GIJS)
1 eetlepel fijngesneden bieslook (Biologisch PLUS in pot)
Bereidingswijze
1 Rooster 1 bakje rode zoete trostomaatjes (Smaakselectie van PLUS a 250 g) ca. 6 min in een voorverwarmde oven op 200 graden zacht en gaar. Bestrijk 8 sneetjes vloerbrood spelt (Korenlanders van PLUS) dun met 4 eetlepels PLUS roomboter.
2 Beleg 4 sneetjes op de niet-beboterde kant met 2 blikjes uitgelekte tonijn op olie (a 160 g) en beleg elk sneetje met een plak extra belegen kaas (Klaverland Boerenbuiten van PLUS). Dek af met de overige 4 sneetjes brood met de boterkant naar boven.
3 Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti's in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin tot de kaas gesmolten is. Keer ze halverwege.
4 Verhit ondertussen 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel in een andere ruime koekenpan en bak 4 eieren (GIJS).
5 Serveer elke tuna melt met een gebakken ei, wat gepofte trostomaatjes en 1 eetlepel fijngesneden bieslook (Biologisch PLUS in pot).
Meer recepten in de categorie