

Turks brood met gegrilde groenten en pittige fetaspread
4 pers.
ca. 40 min
8.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Paprika
1 stuk Chilipeper
200 gram Feta
2 eetlepel Griekse yoghurt
1 stuk Turks brood
2 stuks Aubergine
2 stuks Tomaat
2 eetlepel Olijfolie
1 theelepel Koriander
1 theelepel Komijn
1 Mespunt Knoflookpoeder
1 Mespunt Chilipoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de rode paprika en chilipeper tot de velletjes zwart zijn, ongeveer 20 minuten.
2. Maak de paprika en chilipeper schoon en verwijder de zaadjes. Pureer samen met de feta en Griekse yoghurt tot een gladde saus.
3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden en bak het Turks brood 8 tot 10 minuten af.
4. Meng de olijfolie met de korianderpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en peper en zout naar smaak. Snij de aubergines en tomaat in plakken en smeer in met deze marinade. Bak als eerste de aubergine aan beide kanten aan tot de plakken gaar zijn en vervolgens kort de tomaat.
5. Snij het Turks brood open, smeer in met de fetaspread en verdeel de groenten hier overheen. Snij in 4 punten en dien direct op.
Meer recepten in de categorie