Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Turks brood met gegrilde groenten en pittige fetaspread

Turks brood met gegrilde groenten en pittige fetaspread

Ingrediënten

  • 1 stuk Paprika
  • 1 stuk Chilipeper
  • 200 gram Feta
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 stuk Turks brood
  • 2 stuks Aubergine
  • 2 stuks Tomaat
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 theelepel Koriander
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 Mespunt Knoflookpoeder
  • 1 Mespunt Chilipoeder
Turks brood met gegrilde groenten en pittige fetaspread  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de rode paprika en chilipeper tot de velletjes zwart zijn, ongeveer 20 minuten.
  2. Maak de paprika en chilipeper schoon en verwijder de zaadjes. Pureer samen met de feta en Griekse yoghurt tot een gladde saus.
  3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden en bak het Turks brood 8 tot 10 minuten af.
  4. Meng de olijfolie met de korianderpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en peper en zout naar smaak. Snij de aubergines en tomaat in plakken en smeer in met deze marinade. Bak als eerste de aubergine aan beide kanten aan tot de plakken gaar zijn en vervolgens kort de tomaat.
  5. Snij het Turks brood open, smeer in met de fetaspread en verdeel de groenten hier overheen. Snij in 4 punten en dien direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 466
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 3