
Turkse burrito met vega kip en rode kool
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 zak Biologisch PLUS Rode kool (300 g)
75 ml PLUS Witte wijnazijn
2 takjes munt
1 bak Biologisch PLUS Oesterzwammen (150 g)
125 g Turkse stijl yoghurt 8% vet
1,5 eetlepel PLUS Olijfolie mild
2 bakjes vegetarische kipstukjes (320 g)
1 pak tortilla original large (371 g, 6 stuks)
30 g wortel julienne
Bereidingswijze
Pel de ui en 1 teen knoflook. Snijd de ui in dunne halve ringen en pers de knoflook. Kneed de rode kool met de ui, knoflook, witte wijnazijn en zout door elkaar en laat minimaal 15 minuten staan.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd de helft van de munt in dunne reepjes. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur ze in repen.
Pel en pers de andere teen knoflook boven de Turkse yoghurt uit en roer met de gesneden munt, peper en zout naar smaak door elkaar.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de vegetarische kipstukjes al omscheppend lichtbruin. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend kort mee. Neem de pan van het vuur en schep de uitgelekte rode kool erdoor.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het rodekoolmengsel, wortel julienne, de rest van de munt en 1 eetlepel yoghurt over de tortilla’s, vouw twee zijkanten naar binnen en rol ze op. Snijd de tortilla’s schuin middendoor en serveer met de rest van de yoghurt.