Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Turkse eieren met gerookte zalm

Turkse eieren met gerookte zalm

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks aubergines
  • 100 gram gerookte zalmfilets
  • 4 stuks naanbroden
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 125 gram kikkererwten
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 20 gram roomboter
Turkse eieren met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snijd de aubergine in blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
  3. 3. Verdeel de aubergine over de helft van een bakplaat met bakpapier en de kikkererwten over de andere helft. Besprenkel beiden met olijfolie en rooster in de oven in 20 minuten gaar.
  4. 4. Bereid het naanbrood zoals vermeld op de verpakking.
  5. 5. Verhit een scheut olie in een koekenpan, bak de eitjes met een hele dooier en breng op smaak met een beetje paprikapoeder en wat peper.
  6. 6. Smelt in een koekenpan de roomboter, voeg het resterende paprikapoeder toe, haal van het vuur en roer tot een gladde botersaus.
  7. 7. Meng de Griekse yoghurt met de gedroogde dille tot een frisse yoghurtsaus.
  8. 8. Verdeel de naanbroden over de borden. Leg er 1 handje babyspinazie op, schep hier een flinke lepel yoghurtsaus overheen en leg het gebakken eitje er bovenop. Volg met de krokant geroosterde kikkererwten en aubergine, de reepjes gerookte zalm en besprenkel tot slot met het botersausje.
  9. Tip: Extra lekker met wat geroosterd sesamzaad eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 690
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 74 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 9