
Turkse eieren met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
4 stuks eieren
2 stuks aubergines
100 gram gerookte zalmfilets
4 stuks naanbroden
100 gram Griekse yoghurt
125 gram kikkererwten
100 gram verse spinazie
2 theelepels gedroogde dille
2 theelepels paprikapoeder
20 gram roomboter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de aubergine in blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
3. Verdeel de aubergine over de helft van een bakplaat met bakpapier en de kikkererwten over de andere helft. Besprenkel beiden met olijfolie en rooster in de oven in 20 minuten gaar.
4. Bereid het naanbrood zoals vermeld op de verpakking.
5. Verhit een scheut olie in een koekenpan, bak de eitjes met een hele dooier en breng op smaak met een beetje paprikapoeder en wat peper.
6. Smelt in een koekenpan de roomboter, voeg het resterende paprikapoeder toe, haal van het vuur en roer tot een gladde botersaus.
7. Meng de Griekse yoghurt met de gedroogde dille tot een frisse yoghurtsaus.
8. Verdeel de naanbroden over de borden. Leg er 1 handje babyspinazie op, schep hier een flinke lepel yoghurtsaus overheen en leg het gebakken eitje er bovenop. Volg met de krokant geroosterde kikkererwten en aubergine, de reepjes gerookte zalm en besprenkel tot slot met het botersausje.
Tip: Extra lekker met wat geroosterd sesamzaad eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2891 Kj
Calorieën
690 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
34 gram