1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Turkse Pide

Turkse Pide

Turkse Pide product foto
  • Ingredienten:

  • Deeg voor 2 grote Pides: 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 15 gram kristalsuiker
  • 8 gram zout
  • 75 gram yoghurt
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 2 dl water
  • Vulling voor pittig gehakt: 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes in sap
  • 3 knoflookteentjes
  • 6 takjes peterselie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 15 ml olijfolie
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad
  • Vulling voor spinazie en fetakaas: 1 ui
  • 400 gram bladspinazie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 3 el olijfolie
  • 250 gram fetakaas
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad
  • Vulling voor Hollandse garnalen en gerookte zalm: 1 bosui
  • 400 gram gerookte zalm
  • 200 gram Noorse garnalen
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad
Bereiden
Deeg voor de pide: Meng bloem, gist, suiker, zout, yoghurt en zonnebloemolie in een kom.
Voeg beetje bij beetje lauw water toe.
Kneed het deeg 10 minuten tot een elastisch geheel.
Dek het deeg af en laat het op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in gelijkmatige stukken (afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de pide). Vulling voor pittig gehakt: Snijd de ui, paprika’s, peper (met zaadlijsten en pitjes) in gelijke blokjes.
Rasp de knoflook.
Pluk, was, droog en hak de peterselie fijn.
Bak het gehakt rul in een grote koekenpan met een scheut olijfolie.
Voeg de gesneden ui, paprika, peper toe en breng op smaak met chilivlokken, gemalen komijn, paprikapoeder, zout en tijm.
Voeg vervolgens de olijfolie, tomatenblokjes met sap en tomatenpuree toe.
Meng tot een geheel en bewaar afgedekt in de koelkast.
Verdeel het gehaktmengsel over het uitgerolde deeg, vouw de zijkanten naar elkaar (zodat je een bootvorm hebt).
Smeer het deeg in met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
Bak de pide in de oven op 200 ºC tot het deeg goudbruin is en het gehaktmengsel gaar is. Vulling voor spinazie en fetakaas: Pel en halveer de ui en snijd de ui in fijne, halve ui-ringen.
Was en droog de spinazieblaadjes.
Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui-ringen op laag vuur glazig.
Voeg de spinazie toe en laat de spinazie op laag vuur garen tot het slinkt.
Giet de spinazie op een zeef en laat goed uitlekken.
Verdeel de spinazie over het uitgerolde deeg, vouw de zijkanten naar elkaar (zodat je een bootvorm hebt).
Smeer het deeg in met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
Bak de pide in de oven op 200 ºC tot het deeg goudbruin is.
Vulling voor Noorse garnalen en gerookte zalm: Snijd de bosui in dunne repen.
Verdeel de bosui, gerookte zalm en Noorse garnalen over het uitgerolde deeg, vouw de zijkanten naar elkaar (zodat je een bootvorm hebt).
Smeer het deeg in met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad.
Bak de pide in de oven op 200 ºC tot het deeg goudbruin is.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie