
Turkse pizza met rode kool en feta
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
1 bosje munt
4 stuks witlof
200 gram rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
70 gram tomatenpuree
4 stuks tortillawraps
300 gram rode kool
100 gram feta
70 gram slamelange
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui grof. Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de witlof in dunne reepjes.
2. Meng het gehakt samen met de rode ui, munt, paprikapoeder, tomatenpuree en versgemalen peper in een keukenmachine tot een geheel.
3. Smeer het gehakt mengsel dun uit over de wraps. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur en leg de wrap in de pan met het gehakt naar boven. Plaats een deksel op de pan en bak voor 5 minuten totdat het gehakt gaar is.
4. Meng de kool samen met de witlof, feta en een scheutje olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Vul de wraps met de rode kool salade en serveer samen met de groene sla.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1540 Kj
Calorieën
366 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
21 gram