
Twister
Borrel
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
4 vastkokende aardappels
1 fles zonnebloemolie
0 gedroogde rozemarijn
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en steek er een prikker doorheen.
2. Nu komt het lastigste gedeelte: het snijden van de aardappelslinger. Leg de aardappel op een snijdplank en zet het mesje aan de rechterkant in de aardappel. Snijd zo diep dat het mesje de prikker bijna raakt.
3. Draai op dat moment de aardappel een slag en blijf dit herhalen. Er ontstaat nu een wokkel. Ga hiermee door totdat je de hele aardappel hebt gehad. Herhaal deze stap bij de andere aardappels.
4. Doe de zonnebloemolie in de frituurpan. Zorg ervoor dat de twisters helemaal onder komen te staan. Verwarm de olie tot 140 graden Celsius.
5. Frituur de twisters 5 minuten of tot ze aan de oppervlakte komen drijven. Haal ze er voorzichtig uit en laat ze afkoelen.
6. Verhit de olie nu tot 180 graden Celsius. Frituur de twisters opnieuw tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en breng ze op smaak met de gedroogde kruiden.
Meer recepten in de categorie