
Twix blondies met chocolade
Bakken
12 pers.
ca. 55 min
Amerikaans
Ingrediënten
150 gram ongezouten roomboter, gesmolten
200 gram lichtbruine basterdsuiker
1 groot ei
2 theelepels vanille-extract
200 gram patentbloem
1/2 teelepel zout
5 Twix-repen, in stukjes gehakt
100 gram melkchocolade, om te smelten
Vierkante bakvorm (ca. 20x20 cm)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier, laat het papier iets uitsteken zodat je de blondie er later makkelijk uit kunt tillen.
2. Meng in een grote kom de gesmolten boter en de basterdsuiker met een garde. Klop het ei en het vanille-extract erdoor tot het een glad mengsel is.
3. Voeg de bloem en het zout toe en meng met een spatel tot alles net is gecombineerd. Spatel vervolgens voorzichtig de stukjes Twix door het beslag. Houd een paar stukjes apart voor de garnering.
4. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel. Bak de blondies in 25-35 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven als een satéprikker schoon uit de blondie komt. Laat de blondie volledig afkoelen in de vorm.
5. Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de magnetron. Besprenkel de gesmolten chocolade over de afgekoelde koek en garneer met de achtergehouden stukjes Twix. Laat de chocolade hard worden voordat je de blondie aansnijdt.
Variatietip
Voor een extra chewy resultaat kun je een laagje karamelsaus over het beslag verdelen voordat je het bakt. Ook lekker met stukjes Mars of Snickers in plaats van Twix.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2384 Kj
Calorieën
570 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
48 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.51 gram
Meer recepten in de categorie