

Twix koekjes
dessert
10 pers.
ca. 40 min
6.51 voor 10 pers.
Ingrediënten
130 gram Roomboter
100 gram Suiker
1 stuk Eieren
1 theelepel Vanille extract
300 gram Tarwebloem
40 gram Maizena
5 gram Bakpoeder
150 gram Lonka
40 ml Slagroom
150 gram Chocoladereep puur
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2. Meng in een steelpan op laag vuur de karamel snoepjes met de slagroom, roer regelmatig door tot je een dikke karamel hebt. Laat afkoelen.
3. Klop 100 gram boter met de suiker op tot dit goed gemengd is. Voeg het ei toe en meng door tot dit is opgenomen. Voeg dan het vanille extract, de bloem, de maïzena en het bakpoeder toe en meng door tot je een kruimig deeg hebt dat aan elkaar blijft plakken als je het samen knijpt. Is het te korrelig? Voeg dan een el water toe.
4. Maak bollen deeg van 50 gram en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bollen met je hand plat tot een schijf van 1cm dik. Duw met een klein glaasje van ongeveer 2cm breed een kuiltje in het deeg waar na het bakken van de koekjes de karamel in gaat.
5. Bak de koekjes 10 minuten af in de oven, het klopt dat ze na het bakken nog zacht zijn, en laat dan op de bakplaat helemaal afkoelen.
6. Smelt de chocolade met de boter in de magnetron, meng elke 30 seconden door. Laat 15 minuten afkoelen zodat de chocolade weer iets uithardt. Vul de indeuking met de karamelsaus en verdeel de chocolade hierover. Je kunt er optioneel wat flaky zeezout overheen doen. Laat helemaal afkoelen en de chocolade uitharden voordat je ze opdient.
Meer recepten in de categorie