Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ui-appelquiche met spek

Ui-appelquiche met spek

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 el olijfolie
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 500 g uien, in ringen
  • 4 eieren
  • 1 beker crème fraîche (200 g)
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas (175 g)
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 2 (Maribelle) appels
  • EXTRA quiche- of lage taartvorm (24 cm ø), ingevet
Ui-appelquiche met spek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg, druk de naden goed aan en vouw overtollig deeg dat over de rand hangt terug
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het spek in 4 minuten knapperig uit
  3. Voeg de uienringen toe en bak in 8 minuten zacht en goudbruin. Klop intussen de eieren los en meng de crème fraîche, kaas en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper
  4. Snijd de appels in partjes en daarna in blokjes. Schep de appel door de uien en verdeel over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel over de quichevulling
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

Variatie

Vers fruit is gezond en lekker. Maak eens een feestje van je fruitmoment en trakteer jezelf tijdens die beruchte 16.00 uur- dip op een bakje verse appel-partjes met kaneel en walnoten. Gezonder, vullender en lekkerder.

    Voedingswaarde

  • Kcal 810
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 30 g