
Ui-appelquiche met spek
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 el olijfolie
125 g gerookte spekreepjes
500 g uien, in ringen
4 eieren
1 beker crème fraîche (200 g)
1 zakje geraspte jong belegen kaas (175 g)
3 el peterselie, fijngehakt
2 (Maribelle) appels
EXTRA quiche- of lage taartvorm (24 cm ø), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180°C. Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg, druk de naden goed aan en vouw overtollig deeg dat over de rand hangt terug
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het spek in 4 minuten knapperig uit
Voeg de uienringen toe en bak in 8 minuten zacht en goudbruin. Klop intussen de eieren los en meng de crème fraîche, kaas en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper
Snijd de appels in partjes en daarna in blokjes. Schep de appel door de uien en verdeel over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel over de quichevulling
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.
Variatietip!
Vers fruit is gezond en lekker. Maak eens een feestje van je fruitmoment en trakteer jezelf tijdens die beruchte 16.00 uur- dip op een bakje verse appel-partjes met kaneel en walnoten. Gezonder, vullender en lekkerder.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
810 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
28 gram