
Uientaart met rozemarijn
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
600 gram rode uien (geschild, in ringen)
2 takjes rozemarijn
4 teentjes knoflook (in plakjes)
8 plakjes hartigetaartdeeg
1 ei
100 milliliter kookroom
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
150 gram veldsla
50 gram hazelnoten (grof gehakt)
1 mespunt mosterd
1 mespunt honing
1 eetlepel wittewijnazijn
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de rozemarijn, knoflook, zout en peper toe en fruit nog 1 minuut. Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt 5 minuten.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het deeg en druk de deegranden op elkaar. Vouw de buitenste randen 1 cm om voor een dikkere rand. Verdeel de uien erover.
3. Klop het ei met de room los en giet over de uien. Bestrooi eventueel met de kaas en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
4. Meng intussen de sla met de noten. Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olie en breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de dressing vlak voor het serveren door de salade en serveer bij de taart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
700 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie