Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ultieme ei-sandwich

Ultieme ei-sandwich

Ingrediënten

  • 6 stuks eieren
  • 20 gram bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 sneetjes bruin brood
  • 2 stuks trostomaten
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk citroen
Ultieme ei-sandwich product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten medium hard, spoel af met koud water en laat even afkoelen.
  2. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Snijd de avocado in parten, de tomaat in plakken, hak de bieslook fijn en pers het sap uit de citroen.
  3. Prak de eieren samen met de mayonaise, het citroensap en de mosterd grof en roer er vervolgens de helft van de bieslook doorheen.
  4. Rooster ondertussen de sneeën brood kort in een pan of tosti-ijzer.
  5. Beleg de geroosterde boterhammen met 4 plakken tomaat, gevolgd door 4 parten avocado, de ei-salade en de resterende bieslook. Snijd de sandwich doormidden en serveer direct.
  6. Tip: Lekker met verse tuinkers!

    Voedingswaarde

  • Kcal 572
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 6