
Ultieme ei-sandwich
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
6 stuks eieren
20 gram bieslook
1 theelepel mosterd
8 sneetjes bruin brood
2 stuks trostomaten
4 eetlepels mayonaise
1 stuk avocado
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten medium hard, spoel af met koud water en laat even afkoelen.
2. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Snijd de avocado in parten, de tomaat in plakken, hak de bieslook fijn en pers het sap uit de citroen.
3. Prak de eieren samen met de mayonaise, het citroensap en de mosterd grof en roer er vervolgens de helft van de bieslook doorheen.
4. Rooster ondertussen de sneeën brood kort in een pan of tosti-ijzer.
5. Beleg de geroosterde boterhammen met 4 plakken tomaat, gevolgd door 4 parten avocado, de ei-salade en de resterende bieslook. Snijd de sandwich doormidden en serveer direct.
Tip: Lekker met verse tuinkers!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2402 Kj
Calorieën
572 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie