

Upside down bananencake
4 pers.
ca. 80 min
4.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
210 gram Roomboter
260 gram Suiker
2 stuks Eieren
110 gram Griekse yoghurt
1 theelepel Vanille extract
50 ml Melk
250 gram Zelfrijzend bakmeel
3 stuks Bananen
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat de boter zacht is.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Verhit 60 gr boter en 60 gr suiker in een steelpan voor ongeveer 2 minuten. Blijf goed doorroeren met een garde zodat de boter niet gaat splitsen, maar pas op voor spetters. Snij de bananen in de lengte door de helft.
4. Bedek de bakvorm met bakpapier, leg de bananen op de bodem en giet het suikermengsel hier overheen.
5. Klop de overige boter op met de overige suiker tot een romige massa. Voeg dan één voor een de eieren toe en meng goed door. Voeg de Griekse yoghurt, het vanille extract en de melk toe en meng goed door. Voeg het zelfrijzende bakmeel en het zout toe en meng door tot alle ingrediënten netjes gecombineerd zijn.
6. Giet het beslag over de bananen en bak voor ongeveer 1 uur tot de cake gaar is. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
7. Laat afkoelen voordat je de cake omdraait. Omdat je bakpapier hebt gebruikt moet je zonder problemen de cake uit de bakvorm kunnen krijgen.
8. Ook nodig: Springvorm van 20cm.
Meer recepten in de categorie