Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Upside down cake met perzik en ricotta

Upside down cake met perzik en ricotta

Ingrediënten

  • 2 stuks perziken
  • 200 gram ricotta
  • 1 stuk citroen
  • 125 gram blauwe bessen
  • 135 gram bloem
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 15 gram roomboter
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 1 stuk ei
Upside down cake met perzik en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor deze upside down cake heb je een springvorm van Ø 24 cm nodig.
  2. 1. Verhit de oven voor op 190 graden en vet de springvorm in met boter of bakspray.
  3. 2. Spoel en snijd de perziken om de pit heen in gelijke parten en verdeel deze samen met de blauwe bessen over de bodem van de springvorm. Verdeel de bruine basterdsuiker over het fruit en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. 3. Spoel en rasp de schil van de citroen. Klop de zachte boter met de witte basterdsuiker in een kom met staafmixer en garden tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop opnieuw tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe en eindig met de ricotta, het vanille aroma, de baksoda, het bakpoeder en de citroenrasp. Roer goed door.
  5. 4. Verdeel het ricotta-beslag over de fruitlaag in de springvorm en strijk het beslag met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de springvorm 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. 5. Draai de upside down cake voor het serveren om, snijd in gelijke punten en verdeel over schotels.
  7. Tip: houd je ricotta over? Gebruik dit dan als garnering van de upside down cake en breng extra op smaak met een beetje honing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 273
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 2