
Upside down cake met perzik en ricotta
6 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
2 stuks perziken
200 gram ricotta
1 stuk citroen
125 gram blauwe bessen
135 gram bloem
0,5 theelepel baksoda
1 theelepel bakpoeder
100 gram witte basterdsuiker
2 theelepels vanillearoma
15 gram roomboter
20 gram bruine basterdsuiker
1 stuk ei
Bereidingswijze
Let op: voor deze upside down cake heb je een springvorm van Ø 24 cm nodig.
1. Verhit de oven voor op 190 graden en vet de springvorm in met boter of bakspray.
2. Spoel en snijd de perziken om de pit heen in gelijke parten en verdeel deze samen met de blauwe bessen over de bodem van de springvorm. Verdeel de bruine basterdsuiker over het fruit en bewaar in de koelkast tot gebruik.
3. Spoel en rasp de schil van de citroen. Klop de zachte boter met de witte basterdsuiker in een kom met staafmixer en garden tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop opnieuw tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem toe en eindig met de ricotta, het vanille aroma, de baksoda, het bakpoeder en de citroenrasp. Roer goed door.
4. Verdeel het ricotta-beslag over de fruitlaag in de springvorm en strijk het beslag met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de springvorm 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Draai de upside down cake voor het serveren om, snijd in gelijke punten en verdeel over schotels.
Tip: houd je ricotta over? Gebruik dit dan als garnering van de upside down cake en breng extra op smaak met een beetje honing.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1147 Kj
Calorieën
273 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
26 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie