
Vanille- citrusgranita met frambozen
4 pers.
ca. 300 min
Italiaans
Ingrediënten
75 g rietsuiker
1 vanillestokje
4 citroenen
250 ml sinaasappelsap (versgeperst)
8 el limoncello
1 bakje frambozen (125 g)
EXTRA 4 brede champagnecoupes
Bereidingswijze
Breng de suiker met 75 ml water aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte door, verwijder met de punt van het mes het vanillemerg en voeg het toe aan het suikerwater. Draai het vuur laag als het suikerwater kookt en kook de suikersiroop 5 minuten. Draai het vuur uit en laat de siroop afkoelen.
Pers de citroenen uit en roer met het sinaasappelsap en limoncello door de siroop.
Schenk de granita in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit in de vriezer. Roer na 2 uur elk half uur met een vork door de siroop tot het langzaam ijskristallen worden.
Verdeel de granita over 4 champagnecoupes. Verdeel de frambozen erover.
Variatietip!
Wil je de granita ook voor kinderen maken vervang de limoncello voor tropical limonadesiroop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie