Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vanille- citrusgranita met frambozen

Vanille- citrusgranita met frambozen

Ingrediënten

  • 75 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 citroenen
  • 250 ml sinaasappelsap (versgeperst)
  • 8 el limoncello
  • 1 bakje frambozen (125 g)
  • EXTRA 4 brede champagnecoupes
Vanille- citrusgranita met frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 300 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de suiker met 75 ml water aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte door, verwijder met de punt van het mes het vanillemerg en voeg het toe aan het suikerwater. Draai het vuur laag als het suikerwater kookt en kook de suikersiroop 5 minuten. Draai het vuur uit en laat de siroop afkoelen.
  2. Pers de citroenen uit en roer met het sinaasappelsap en limoncello door de siroop.
  3. Schenk de granita in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit in de vriezer. Roer na 2 uur elk half uur met een vork door de siroop tot het langzaam ijskristallen worden.
  4. Verdeel de granita over 4 champagnecoupes. Verdeel de frambozen erover.

Variatie

Wil je de granita ook voor kinderen maken vervang de limoncello voor tropical limonadesiroop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 245
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 0 g