Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Vanille-kersenbombe met pistache en chocolade

Vanille-kersenbombe met pistache en chocolade

12 pers.
ca. 405 min

Ingrediënten

1-1,5 liter roomijs vanille
100 g PLUS moment pure chocolade
250 g zoete kersen (diepvries)
75 g ongezouten pistachemix (bakje 150 g)
250 ml slagroom
6 el poedersuiker
750 ml Griekse yoghurt 10%+B9
Bombevorm of RVS schaal (2 liter, 23 cm)
Vershoudfolie
Bakplaat of dienblad (ca. 30 x 22 cm, die in vriezer past)
Mixer

Bereidingswijze

1 Bekleed de bombevorm met 2 lagen vershoudfolie, laat het folie ruim over de rand hangen. Snijd het vanille-ijs in plakken van 1,5 cm en maak rondom een gelijkmatige laag. Zet tot gebruik in de vriezer.
2 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen. Snijd de helft van de kersen en de pistachenoten fijn. Klop de slagroom met 3 eetlepels poedersuiker stijf met de mixer. Spatel 250 gram yoghurt, de helft van de pistachenoten, de helft van de fijngesneden en de hele kersen door de slagroom. Spatel ¾ van de chocolade er losjes door en schep de yoghurtroom in de bombe. Zet minimaal 6 uur in de vriezer.
3 Bekleed de bakplaat met vershoudfolie. Roer de rest van de poedersuiker door de rest van de yoghurt en verdeel het in een dunne laag over de bakplaat. Bestrooi met pistachenoten (houd wat achter voor garnering op de taart) en kersen. Zigzag de rest van de chocolade erover. Zet ook 6 uur in de vriezer.
4 Neem de bombe ca. 10 min. voor aansnijden uit de vriezer en zet op een (gekoeld) bord of schaal. Snijd vlak voor serveren de yoghurt in stukken en plak ze tegen de bombe. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten.
Geen kerststress! Deze bombe kun je heel goed van tevoren maken. Het is zeker 3 dagen houdbaar in de vriezer. Ook lekker: Als je geen ruby chocoladekransjes kunt vinden, kun je ook extra pure chocolade gebruiken.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie
Kerst
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen