
Vanille-kersenbombe met pistache en chocolade
12 pers.
ca. 405 min
Ingrediënten
1-1,5 liter roomijs vanille
100 g PLUS moment pure chocolade
250 g zoete kersen (diepvries)
75 g ongezouten pistachemix (bakje 150 g)
250 ml slagroom
6 el poedersuiker
750 ml Griekse yoghurt 10%+B9
Bombevorm of RVS schaal (2 liter, 23 cm)
Vershoudfolie
Bakplaat of dienblad (ca. 30 x 22 cm, die in vriezer past)
Mixer
Bereidingswijze
1 Bekleed de bombevorm met 2 lagen vershoudfolie, laat het folie ruim over de rand hangen. Snijd het vanille-ijs in plakken van 1,5 cm en maak rondom een gelijkmatige laag. Zet tot gebruik in de vriezer.
2 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen. Snijd de helft van de kersen en de pistachenoten fijn. Klop de slagroom met 3 eetlepels poedersuiker stijf met de mixer. Spatel 250 gram yoghurt, de helft van de pistachenoten, de helft van de fijngesneden en de hele kersen door de slagroom. Spatel ¾ van de chocolade er losjes door en schep de yoghurtroom in de bombe. Zet minimaal 6 uur in de vriezer.
3 Bekleed de bakplaat met vershoudfolie. Roer de rest van de poedersuiker door de rest van de yoghurt en verdeel het in een dunne laag over de bakplaat. Bestrooi met pistachenoten (houd wat achter voor garnering op de taart) en kersen. Zigzag de rest van de chocolade erover. Zet ook 6 uur in de vriezer.
4 Neem de bombe ca. 10 min. voor aansnijden uit de vriezer en zet op een (gekoeld) bord of schaal. Snijd vlak voor serveren de yoghurt in stukken en plak ze tegen de bombe. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten.
Geen kerststress! Deze bombe kun je heel goed van tevoren maken. Het is zeker 3 dagen houdbaar in de vriezer. Ook lekker: Als je geen ruby chocoladekransjes kunt vinden, kun je ook extra pure chocolade gebruiken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie