
Vanilletaart met zomerfruit en basilicum-limoencrème
Nagerecht
8 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
250 gram boter
250 gram suiker
5 eieren
1 theelepel vanille-essence
250 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram gemengd zomerfruit
250 gram mascarpone
2 limoenen (rasp en sap)
1 bosje basilicum (gehakt)
6 basilicumblaadjes (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
3. Mix de boter en suiker tot een romig mengsel.
4. Voeg tijdens het mixen één voor één de eieren toe met het vanillearoma en een snufje zout.
5. Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf mixen tot een glad beslag.
6. Schep dit beslag in de springvorm en bak de taart 45-50 minuten in het midden van de oven.
7. Test met een prikker of deze er schoon uitkomt en de taart gaar is.
8. Keer de taart op een rooster en laat afkoelen.
9. Meng intussen voor de crème de mascarpone met limoenrasp en het sap van 1,5 limoen, de gehakte basilicum en 100 gram poedersuiker.
10. Snijd de taart horizontaal door.
11. Verdeel de helft van de basilicum-limoencrème erover met daarop de helft van het fruit.
12. Schep daarop de rest van de crème en leg de bovenste taarthelft erop.
13. Meng voor het glazuur 200 gram poedersuiker met de melk en de rest van het limoensap.
14. Verdeel het glazuur over de taart.
15. Garneer met het overige fruit en basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
835 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
99 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie