
Varkensbrochette met peterseliesaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
1 citroen (uitgeperst, schil geraspt)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 mespunt paprikapoeder
500 gram magere hamlappen (in blokjes van ca. 2 cm)
0 frituurolie
200 milliliter magere yoghurt
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
500 gram frieten
1 krop sla
150 milliliter vinaigrettes
Bereidingswijze
1. Schep olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, zout, peper, het gemberpoeder en de cayennepeper of paprikapoeder door het vlees.
2. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie.
3. Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om.
4. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, de peterselie, peper en zout.
5. Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
875 kcal
Vetten
57 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie