
Varkenshaas gerold in yorkham met bloemkool aardappelgratin
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
37.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Halve Bloemkool
200 ml Slagroom
1 tenen Knoflook
3 takjes Tijm
2 eetlepel Boter
450 gram Aardappelen kruimig
300 gram Strooikaas
2 stuks Varkenshaas
5 Plakjes Yorkham
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Breng een pan gezouten water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 3-4 minuten tot net beetgaar.
3. Verwarm de slagroom in een steelpannetje op laag vuur. Pers de knoflook, neem de takjes van de tijm en voeg beide toe aan de slagroom samen met 1 eetlepel boter, zout en peper.
4. Prak de voorgekookte aardappelen en meng met de warme slagroom. Voeg 2/3 van de geraspte kaas toe en de voorgekookte bloemkool roosjes. Meng goed door elkaar en doe het in een vuurvaste schaal. Strooi de overige kaas eroverheen en zet het in de oven voor 20 minuten tot goudbruin.
5. Maak ondertussen de varkenshaas. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en wikkel de plakjes ham er zo strak mogelijk omheen. Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas rondom bruin. Zet de varkenshaas de laatste 10 minuten (afhankelijk van de dikte) bij de gratin in de oven tot gaar.
Meer recepten in de categorie