Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas in zwarte bonensaus met rijstnoedels en groenten

Varkenshaas in zwarte bonensaus met rijstnoedels en groenten

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus
  • 300 gram rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 250 gram champignons
  • 300 gram sugar snaps
  • 2 stengels bosuien
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 handje cashewnoot (ongezouten)
Varkenshaas in zwarte bonensaus met rijstnoedels en groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Halveer de champignons en de paprika, verwijder bij de paprika de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui fijn.
  3. 3. Pel de knoflook en rode ui. Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in partjes. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps, de champignons en de rode paprika toe en roerbak 6 - 8 minuten.
  4. 4. Snijd de varkenshaas in smalle reepjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de zwarte bonensaus toe en verwarm een minuut mee.
  5. 5. Verdeel de rijstnoedels samen met het vlees en de groenten over de borden. Garneer met de bosui en de cashewnoten.
  6. Tip: Voeg eens wat geraspte gember toe aan de groenten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 680
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 86 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 14