
Varkenshaas in zwarte bonensaus met rijstnoedels en groenten
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram varkenshaas
2 eetlepels zwarte bonensaus
300 gram rijstnoedels
1 teentje knoflook
2 stuks rode uien
250 gram champignons
300 gram sugar snaps
2 stengels bosuien
1 stuk rode paprika
1 handje cashewnoot (ongezouten)
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer de champignons en de paprika, verwijder bij de paprika de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui fijn.
3. Pel de knoflook en rode ui. Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in partjes. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps, de champignons en de rode paprika toe en roerbak 6 - 8 minuten.
4. Snijd de varkenshaas in smalle reepjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de zwarte bonensaus toe en verwarm een minuut mee.
5. Verdeel de rijstnoedels samen met het vlees en de groenten over de borden. Garneer met de bosui en de cashewnoten.
Tip: Voeg eens wat geraspte gember toe aan de groenten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2856 Kj
Calorieën
680 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
86 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
44 gram