Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met champignons en asperges

Varkenshaas met champignons en asperges

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g witte champignons
  • 200 g groene aspergetips
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 400 g varkenshaas (Beter Leven 1 ster)
  • 15 g roomboter (biologisch)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 10 g verse peterselie (plantje, biologisch), grof gesneden
Varkenshaas met champignons en asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de hele champignons op middelhoog vuur 15 min. Schud regelmatig om. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de aspergetips 1 min. Laat uitlekken.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snij ondertussen de varkenshaas in plakken van 3-4 cm. Je kunt ze een beetje platdrukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 3 min. Keer de stukjes halverwege. Draai het vuur laag en voeg de boter en de knoflook toe. Laat het vlees in nog 4 min. gaar worden. Keer regelmatig.
  4. Neem het vlees uit de pan en verdeel over de borden. Schep de champignons en aspergetips door het bakvet en bestrooi met de peterselie. Schep dit naast het vlees en de zilvervliesrijst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 520
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vet 22 g