Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkenshaas met champignons en asperges

Varkenshaas met champignons en asperges

Varkenshaas met champignons en asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g witte champignons
  • 200 g groene aspergetips
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 400 g varkenshaas (Beter Leven 1 ster)
  • 15 g roomboter (biologisch)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 10 g verse peterselie (plantje, biologisch), grof gesneden
Bereiden
Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de hele champignons op middelhoog vuur 15 min. Schud regelmatig om. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de aspergetips 1 min. Laat uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij ondertussen de varkenshaas in plakken van 3-4 cm. Je kunt ze een beetje platdrukken. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 3 min. Keer de stukjes halverwege. Draai het vuur laag en voeg de boter en de knoflook toe. Laat het vlees in nog 4 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Neem het vlees uit de pan en verdeel over de borden. Schep de champignons en aspergetips door het bakvet en bestrooi met de peterselie. Schep dit naast het vlees en de zilvervliesrijst.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
48 g
vet
22 g
Kcal
520